Menu
EUR

Inverters / omvormers

Op zoek naar een juiste omvormer of inverter? De omvormers (converters) van Xenteq zijn een zeer betrouwbaar Nederlands product. Bij elk product staat duidelijk de levertijd vermeld en de meest voorkomende types zijn natuurlijk uit voorraad leverbaar.

24 Producten
Toon:
Xenteq PPR-2 schakelunit voor de PPI serie
Xenteq
PPR-2 schakelunit voor de PPI serie
€38,95 €32,19
 
Xenteq HDC 1212-40 laadomvormer 12 V 40 A
Xenteq
HDC 1212-40 laadomvormer 12 V 40 A
€266,95 €220,62
 
Toon 1 - 24 van 24

Wat is een inverter?

Een inverter, ook wel omvormer genoemd, is een apparaat dat de spanning van een accu omzet naar een andere spanning. Zo kan een omvormer bijvoorbeeld een gelijkspanning (DC) omvormen naar een wisselspanning (AC). Vaak zijn omvormers bedoeld om elektronica die u normaal verbindt met uw stopcontact, te voeden vanuit een accu. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie met uw camper? De meeste apparaten zoals een laptop, tablet of mobiele telefoon werken op 230 volt. De camper accu, levert echter 12 volt.

AC of DC?

Weet u niet welke accu u moet kopen? Dan is het handig dat u het verschil weet tussen de verschillende type omvormers. Zo zijn er AC/AC, DC/AC en DC/DC omvormers. DC staat voor gelijkspanning. Dit betekent dat de elektrische spanning niet wisselt van richting, de gelijkstroom is constant. Bij een AC (wisselspanning) is dit niet het geval, de wisselstroom verandert per seconde tussen positief en negatief. In Nederland werkt het stopcontact op basis van wisselspanning. Bij een AC/AC omvormer kan de spanning worden omgezet naar een hogere of lagere wisselspanning (AC). Bij een DC/AC omvormer wordt de DC spanning (gelijkspanning) omgezet naar een AC. En bij een DC/DC omvormer wordt de gelijkspanning omgezet naar een andere gelijkspanning.

Zuivere sinus omvormer

Wil je zeker zijn dat jouw apparatuur moeiteloos werkt? Dan zit je met een zuivere sinus omvormer altijd goed! Deze inverter levert continu kwalitatieve en zuivere stroom, hetzelfde als de sinus spanning die thuis uit uw stopcontact komt. Aangezien een gemodificeerde sinus omvormer stroomstoring kan veroorzaken, adviseren wij u altijd de zuivere sinus omvormer te gebruiken.

Omvormer 12v naar 230v

Omdat niet alles op stroom dezelfde spanning nodig heeft (12, 24, 230 volt) hebben wij voor u Xenteq inverters in ons assortiment opgenomen. Hiermee kunt u gemakkelijk van 12 of 24 volt 230 volt maken zoals u dat thuis in huis ook heeft. Wij hebben hierbij gekozen voor Xenteq, een Nederlands product van zeer hoge kwaliteit met een eigen servicedienst en daardoor zeer betrouwbaar. In deze rubriek vindt u diverse omvormers of converters van 12 en 24 volt met verschillende vermogens voor diverse doeleinden.

Omvormer of inverter kopen?

Wilt u een inverter kopen maar twijfelt u of de inverter geschikt is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag! Ook kunnen wij u helpen met overige apparatuur die u nodig heeft wanneer u een accu gebruikt. Denk hierbij aan een acculader of accubewakers. Wij helpen u graag zodat u zorgeloos op pad kan!

Uitleg omvormers en accu’s

Omdat het niet altijd even simpel is en er vaak veel bij komt kijken hebben wij het een en ander voor u op een rijtje gezet met tekeningen en uitleg (in Jip & Janneke taal) van de basis dingen waar u rekening mee moet houden. Klik “HIER” voor het hele verhaal.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen