Menu
EUR

Startkabels

Wilt u voorkomen dat u door een lege acccu, uw voertuig niet gestart krijgt? Dan is het handig om altijd een set startkabels in uw voertuig te hebben liggen. Wij bieden diverse startkabels aan van Carpoint. Al onze producten zijn uit voorraad leverbaar.

5 Producten
Toon:
Toon 1 - 5 van 5

Wat zijn het?

Startkabels zijn een hulpmiddel dat u kan gebruiken wanneer de accu van uw voertuig leeg is geraakt. Dit kan komen doordat u bijvoorbeeld uw auto accu niet regelmatig gebruikt of doordat u de radio of autolamp aan heeft laten staan of wanneer de accu aan het einde van zijn levensduur is. Gelukkig zijn er dan startkabels die u kan gebruiken om met een andere auto uw eigen auto als ware weer op te laden. Het is belangrijk dat u zich vooraf goed inleest hoe u de startkabels moet gebruiken.

Hoe werken startkabels?

Startkabels bestaan uit twee kabels, een rode en een zwarte kabel. De achterkant van beide kabels is voorzien van een accuklem (krokodillenklem). Wanneer je de kabels gebruikt, in combinatie met een ander voertuig, dan vindt er een stroomoverdracht plaats tussen de voertuigen. Dankzij de stroomoverdracht krijgt de accu weer wat stroom, hierdoor kan die weer werken en kan de auto worden gestart. De dynamo begint zo weer te draaien en hierdoor laadt de accu op.

Auto starten met startkabels

De meeste mensen zijn zich bewust hoe je een auto kan starten met startkabels, echter gaat er nog vaak wat mis waardoor eigenaren de auto beschadigen. Om u zo goed mogelijk te helpen hebben wij hier een aantal tips voor het starten van uw auto met startkabels. Lees (wanneer mogelijk) altijd het instructieboekje van de auto. Bij sommige auto’s, vaak nieuwere varianten, kan het zijn dat je de startkabel op een andere plek moet aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld bij auto’s met een start-stopsysteem het geval zijn. Zet de auto’s van tevoren dicht bij elkaar, op die manier kunnen de startkabels eenvoudig worden gekoppeld. Schakel de motor van beide auto’s uit. De auto’s moeten uitgeschakeld zijn zodra je de startkabels aansluit. Open de motorkap en zoek de accu van de auto. De rode klem moet worden bevestigd aan de positieve pool (+) van uw accu. Het andere deel van de rode startkabel moet worden aangesloten op de positieve pool van de andere auto. Bevestig vervolgens de zwarte klem aan de negatieve pool (-) van de goede accu. LET OP: Het uiteinde van de zwarte kabel moet NIET worden bevestigd aan de negatieve pool van de lege accu. Het uiteinde mag worden geplaatst op een ongeverfd metalen massapunt in het motorblok of op het chassis. Denk bijvoorbeeld aan een moer of bout. Op die manier kan explosiegevaar worden voorkomen. Start de auto die beschikt over een goede accu. Start de auto waarvan de accu eerder leeg was. Wacht een tijdje voor je de startkabels gaat verwijderen. Op die manier kan de lege accu worden opgeladen. Verwijder nu de zwarte kabels. Zorg ervoor dat de zwarte kabels en de rode kabels elkaar niet aanraken. Verwijder vervolgens de rode kabels. Zodra u twijfelt of u de startkabel op de juiste manier gebruikt, schakel dan uw wegenwacht in om problemen te voorkomen.

Welke startkabels kopen?

Zodra u een startkabel gaat kopen, is het belangrijk dat u kijkt naar de dikte van de kern. Zo hebben diesel auto’s een hogere startstroom waardoor een wat dikkere koperen kern meer geschikt is. Onze Carpoint 25 mm2 startkabel is over het algemeen voor alle auto’s geschikt en hierdoor de beste keuze. Daarnaast verkopen wij ook startkabels voor andere voertuigen. Twijfelt u over welke startkabel het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen