Menu
EUR

Startboosters & jumpstarters

Heeft u hulp nodig bij het starten van uw auto, bus, boot of ander voertuig? Geef uw accu een boost en laadt hem weer volledig op. Bekijk hier ons assortiment aan startboosters en jumpstarters of laat u adviseren door een van onze experts.

6 Producten
Toon:
Toon 1 - 6 van 6

Wat is een startbooster?

Een startbooster, ook wel jumpstarter of starthulp genoemd, is een apparaat dat ervoor zorgt dat uw lege accu weer kan worden opgestart. Een starthulp bestaat uit een ingebouwde accu met startkabel die jouw auto accu weer volledig oplaadt. Een startbooster kun je gebruiken voor diverse voertuigen, denk hierbij aan een auto, bus, motor, boot of zelfs een vrachtwagen.

Wanneer een startbooster gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom iedereen een startbooster (jumpstarter) zou moeten aanschaffen. Allereerst moet u er rekening mee houden dat accu’s naarmate u ze minder gebruikt worden, ze verslechteren. Bij een accu zal de accucapaciteit afnemen tot de accu helemaal leeg is. Maar ook wanneer u bijvoorbeeld uw auto regelmatig gebruikt, kan het erg waardevol zijn. Zo komt het vaak voor dat mensen per ongeluk een lamp of radio in de auto aan laten staan of dat de dynamo defect is. In beide gevallen zal de accu dan leeg raken en zal u een jumpstarter of startbooster nodig hebben.

Welke startbooster kopen?

Bij het kopen van een startbooster of jumpstarter, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal dingen. Allereerst is het belangrijk dat je het startvermogen van uw voertuig voldoende is om de accu te starten. Zo kan een motor van 50 PK al voldoende hebben aan een startvermogen tussen de 150 en 300, terwijl een grote vrachtwagen van 500PK pas voldoende kan hebben aan een startvermogen van meer dan 2000. Bij personenauto’s is het startvermogen vaak ergens tussen de 300 en 600. Naast het startvermogen is het ook belangrijk dat je kijkt naar het voltage. Het voltage moet namelijk overeenkomen met het voltage van de accu. Heeft u dus een accu van 12V? Dan moet u ook een startbooster kopen met hetzelfde aantal volt. Tot slot is het belangrijk dat u controleert of het type startbooster kan worden gebruikt voor uw type accu.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen